Caterpillar

A Caterpillar egy olyan márka, amelyet már mindenki ismerhet. Széles termékportfóliójuk a különböző munkaterületek számos típusában megoldást kínál. Mivel egy ilyen megkerülhetetlen márkáról beszélhetünk, ezért az alábbiakban részletesebben is foglalkozunk a gyártó történelmével és persze termékivel is.

Caterpillar történelem

A Caterpillar (rövidítve: Cat, vagy CAT) jelenleg is a világ legnagyobb munkagép-gyártó vállalata. A gyártó név alatt azonban nem csak a kisebb-nagyobb munkagépek, hanem bakancsok, munkaruhák, telefonok, órák illetve ajándéktárgyak is megjelennek.

A Caterpillar történelme Benjamin Holt-tal indul, aki megalapította 1833-ban a “Stockton Wheel Service” nevű céget a kaliforniai Stocktonban. Ez a cég később Holt Manufacturing Company névre változott, 1892-ben.

Holt volt a ma is ismert “hernyótalpas” traktor feltalálója (innen a “caterpillar” elnevezés, a szó ugyanis hernyót jelent).

1910-ben az illinoisi Peoriában nyitott egy gyártelepet, majd 1925-ben Caterpillarra változtatta a nevet. A cég főhadiszállása hosszú ideig itt volt, az évek alatt azonban a szintén illinoisi Deerfieldbe tették át székhelyüket.

Caterpillar kínálata

A Caterpillar tehát számos téren képviselteti magát, így mára már ikonikus márkának mondható a mezőgazdaságban, építőiparban és munkavédelemben is. A teljes termék kínálatukat felsorolni nem is igazán lehetséges, csupán a teljesség igénye nélkül az alábbiakat említenénk meg:

  • mezőgazdasági gépek
  • földmunkagépek
  • építőipari gépek
  • munkavédelmi ruhák
  • munka zoknik
  • munkavédelmi cipők
  • egyéb kiegészítők

Caterpillar munkavédelmi cipők

A CAT cipők esetében természetesen a munkavédelmi cipőkről beszélhetünk elsősorban, azonban ma a már kifejezetten utcai viseletre tervezett cipőkkel és bakancsokkal is találkozhatunk.

A Caterpillar cipők esetében mindenképp érdemes megemlíteni az úgynevezett Ease technológiát, ami rendkívül kényelmes viseletet biztosíthat számunkra. Ennek a technológiának köszönhetően ugyanis egy plusz párnázott talpbetét kerül a cipőbe, ami egy különleges elnyelő rétegre helyeznek el.

Ez kifejezetten előnyös lehet például az alábbi területen dolgozók számára:

  • építkezések
  • rakodó munkák és
  • erdészeti munkák során.

A cipők esetében még egy másik kényelmi funkciót is érdemes megemlítenünk, ami nem más, mint a cipők belső részének kialakítása. A CAT cipők belsejét ugyanis úgy alakították ki , hogy azok belső bélése egy speciális mikroszálat tartalmaz, ami egy természetesen enzim segítségével gátolja a kellemetlen szagok kialakulását is.

Összegezve: A Caterpillar tehát számos téren kínál számunkra innovatív megoldást, így tehát érthető, hogy a márka állandóan keresett a munkavédelem és már a hétköznapi viseletek terén is. Amennyiben tehát megbízható minőségi termékre vágyunk, akkor a CAT nyújthat számunkra ideális megoldást.