Cofra

A Cofra termékek 1938-ban még csak egy kis műhelyben készültek. Az olasz céget Ruggiero Cortellino alapította, aki kezdetben munkacipők talpát javította katona gépek elhasznált kerék gumijaiból. A termékek felső részét pedig egyenruhákból alakította ki. Az alapító tehetségének és szenvedélyének köszönhetően pár éven belül a Cofra már társasággá vált. De vajon miket gyártott és gyárt ma is a cég?

A kezdetek

Az 1938-ban alapított vállalkozás 1983-ban kapta meg a Cofra nevet, majd ezt követően kezdődött meg a nemzetközi gyártás is. A cég a mai napig folyamatosan növekszik, köszönhetően a vezetőségnek és az innovatív menedzsmentnek. A Cofrának vezető szerepe van a munkavédelmi cipők területén, amelyet az egész kontinensen ismernek.

A 2000-es évek

A Cofra a 2000-es évek elején úgy döntött, hogy ideje terjeszkedni, ezért 2004-től munkaruhákat, nadrágokat és dzsekiket is elkezdett gyártani. 2011-től védőkesztyűkkel, 2012-ben maszkokkal, 2013-től védőszemüvegekkel, 2016-tól pedig védőfelszerelésekkel bővült a repertoárjuk.

A Cofra kínálata

Mivel a munkavégzés során rendkívül fontos a biztonság és a védelem, így ezt meglovagolva a Cofra termékek kínálata egyre szélesebb. Ha munka, akkor semmi esetre sem érdemes kockáztatni, hiszen egy véletlen baleset miatt akár hónapokra pihenőre kényszerülhetünk. A Cofra minőségi és tradicionális, munkavédelmi szabályoknak megfelelő termékeket gyárt. Legyen szó védő lábbelikről, munkaruházatról vagy éppen védőszemüvegekről.

A lábbelik között megtalálhatóak a bakancsok, a félcipők és a szandálok is. A munkavédelemben a láb védelme rendkívül nagy jelentőséggel bír. Ez kiemelten fontos a különböző gyárakban és az építőiparban egyaránt. A Cofra minőségi cipőket gyárt, amely számos webshop kínálatában is megtalálhatóak.

A portfólióban megtalálhatóak továbbá a munkaruhák is. Legyen szó téli változatról, derekas nadrágokról, kertésznadrágokról és munkavédelmi rövidnadrágokról, a választékban mind szerepelnek. A munkavégzés során a megfelelő biztonságot nyújtó munkaruha megléte rendkívül fontos, hiszen enélkül balesetet szenvedhetünk. Ha kiemelt kockázatú területen végzünk napi munkát, akkor pedig mindenképpen érdemes minőségi darabot választani.

Mindemellett védőszemüveget is beszerezhetsz, ha a Cofra kínálatában kutakodsz. Ezek a 10 rádiuszú lencsék kiválóan illeszkednek minden arctípusra, de akár pormaszkokkal együtt is viselhetőek. A pára- és karcmentes bevonatnak köszönhetően pedig könnyen átláthatóak.

A Cofra termékek jellemzői

A Cofra számára kiemelten fontos a komfortos kialakítás, a minőség és a megfelelő védelem. Az olasz tervezési hagyományoknak megfelelően divatosak és egyediek, így ezeket biztosan nem találod meg egyetlen másik gyártónál sem.

Összegzés: A Cofra tehát egy olasz vállalkozásként indult, amely az 1980-as években nemzetközivé nőtte ki magát. A cég mára már nemcsak védő lábbeliket gyárt, hanem munkaruhákat és különböző védőszemüvegeket is forgalomba hoz. A márka termékeinek készítésénél kiemelten fontos a komfortos kialakítás, a minőség és a védelem.